Presentation av dagens varor

De lokala handlarna har fördelen av att visuellt få granska dagens fångster. För att de externa kunderna skall få korrekt information och därmed lika förutsättningar krävs en korrekt presentation av varorna. Färskhet, storlek, färg med mera. Varje morgon skickas först ett SMS (alternativt en fax) med totalt antal lådor av räka, kräfta och fisk. Efter genomgång av kvalitet och landningsrapporter kan en detaljerad tillförsellista beskådas på bl.a. PEFA:s websida i god tid före auktionens start.

Auktionen

I vår konferenslokal hålls själva auktionen. Här sitter auktionsförrättaren och de lokala uppköparna. Dessa har en dator som de stannar klockan med (istället för blinkning) när de vill lägga ett bud. De externa handlarna sitter vid sina datorer där auktionsklockan syns på skärmen och de trycker på mellanslagstangenten när de tycker att priset är rätt för köp. Efter detta, anges den kvantitet som är aktuell för detta köp. Därefter fortsätter auktionen med nästa parti eller resterande mängd av föregående parti. Man kan hela tiden se vilket parti som är till salu och vilka som följer härnäst. Efter avslutad auktion skall varorna snarast tas om hand och flyttas från fiskhallen.

För mer information är det bara att ringa oss.

Klockan

rakor haller

Som företagare kan du handla den bästa och färskaste fisken och skaldjuren direkt via fiskauktionen. Geografiskt kan du befinna dig var som helst eftersom auktionen äger rum över internet. Fiskauktionen tillhandahåller uppgift om kvalitet, fångstdag, fiskare och övrig auktuell information. Tekniskt behövs en dator med internetuppkoppling och en haspkey (USB-nyckel). Programvaran laddas ner från PEFAs hemsida. Ring gärna för mer information!

Som privatperson är du välkommen till någon av våra lokala handlare för köp av färska fisk- och skaldjursprodukter.

Kontakta oss för mer information:

Magnus Johansson, VD
+46 523 665541
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anders Samuelsson, arbetsledare
+46 523 665543
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi hjälper till med transporten

Handel med livsmedel kräver snabba och ändamålsenliga transporter. Varorna måste så fort som möjligt ut till slutdestinationen. Från Smögen kan erbjudas flera transporter dagligen.

Dels har fiskauktionen en egen kylbil för varor som skall till Göteborg. Dessa börjar lastas direkt efter auktionen och är framme vid fiskhamnen redan vid lunch.

Varor som kräver ompackning eller beredning skickas med senare lastbilar, antingen via Göteborg för omlastning eller direkt till t.ex. Stockholm.

­Tänk på att kontakta oss i god tid om ni har varor som ni önskar ha med på transporten. I första hand lastas varor som köpts på auktionen, men i mån av plats kan vi även ta med annat gods.