Landning auktion slide

Du kan tryggt lämna din fångst till oss

Varje vardagsmorgon kl. 08.00 startar auktionen på Smögen. Då vi numer har en webbaserad auktion finns kunderna spridda, inte bara över stora delar av Sverige, utan också ute i Europa. Det gör att du har stora förutsättningar till bra försäljning av din fångst.

Var finns du?

Du är välkommen med din fångst även om du inte har hemmahamn på Smögen. God logistik gör att vi kan auktionera ut dina varor oavsett om du fiskar i Vänern, på ostkusten eller har lite för långt till Smögen för att komma hit sjövägen.

Vill du ha hjälp med något?

Behöver du fler räklådor, en ny gasoltub, snygga etiketter eller rengöringsmedel? Det kanske är något annat du behöver eller skulle vilja ha hjälp med? Prata med oss, vi kan ordna det mesta.

Kom ihåg att senaste landningstid är minst en timme före auktionen. Detta är särskilt viktigt vid helgdagar då bemanning och transportmöjligheterna kan vara begränsade.

Fångstanmälan är viktig och särskilt på kokräka. Anmälan skall vara oss tillhanda senast 06:00 varje morgon på tel: +46 523 66 55 44 eller på mailadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

När och var kan du landa?

Smögens Fiskauktion är bemannad måndag till och med torsdag mellan klockan 05:30 och 17:00 samt på fredagar mellan klockan 06:00 och 12:00. Under dessa tider får ni alltså hjälp med att exempelvis lossa er fångst eller byta gasoltub. Om ni kommer i land vid en tid när fiskhallen är obemannad, finns möjlighet att låna en nyckel till kylen och själva lossa lasten. Läs mer här om ni tänkt landa på Skagen

Hämtning

Fartyg som har hemmahamn en bit ifrån Smögen kan få hämtning till auktionen. Vår egen kylbil går i stort sett dagligen längs med kusten och hämtar varor. Vi har hämtning på följande platser, Hamburgsund, Fjällbacka och Resö. Kontakta oss för besked om tider på tel: 0523 665544.

Sortering och kvalitet

Alla lådor skall vara märkta med fartygsbenämning, fångstdatum, produkt och storlek. En total landningsrapport skall också lämnas. Personalen vid auktionen gör en ockulär bedömning, så att varan är rätt klassad. Det är dock leverantören som är slutgiltigt ansvarig för att varans kvalitet.

Är det första gången på Smögen?

Hör av er till fiskhallen i god tid före planerad landning. Dels för att vi ska kunna informera om regler och rutiner och för att vi skall kunna registrera rätt uppgifter om er och ert fartyg. Det är särskilt viktigt vid nya leveranser att vi får en förhandsanmälan om kommande landning. På detta vis hinner vi förbereda uppköparna om att era varor kommer att finnas på auktionen och ni får en större möjlighet till bra försäljning.

14288514104tlJX